Dacă i-am fi prins în viaţă, cu siguranţă că nu ne-am fi dorit să îi întâlnim, nici ziua, nici noaptea. Acum putem chiar să ne bucurăm de prezenţa lor, fără reţineri. Imensele creaturi au devenit prilej de atracţie şi distracţie prin mai multe parcuri tematice din lume, au inspirat filme, animaţii, cărţi şi enciclopedii. De dinozaurii de la Dino Parc Râşnov auzisem de mult şi ne tot propusesem să mergem să-i vedem, dar abia acum o săptămână am reuşit. Am fost invitaţi la inaugurarea traseului de noapte şi a cinematografului 9D, aşa că nu am mai putut rezista tentaţiei şi am porvnit spre Râşnov.
Mai ţii minte Styrassic Park, parcul cu dinozauri din Austria? am întrebat-o pe Petra, în timp ce mergeam cu maşina spre Râşnov. S-a gândit o vreme şi nu, nu îşi amintea. Am săpat prin articole şi i-am dat să citească, de pe telefon. Aha, da, şi-a amintit, uitase complet de el! Eram foarte curioasă să văd cum e fratele de la Râşnov, mai ales că prin toate comunicatele oficiale citisem că e cel mai mare parc de acest gen din Sud-Estul Europei. Ce zici, Petra, oare va fi mai frumos sau… ? Întrebarea mea a rămas fără răspuns, copila era deja cu nasul în carte şi nu mă mai auzea.
Ne-am cazat, am tras aer proaspăt în piept şi la ora 8 am urcat drumul spre cetate, către Dino Parc. Prin pădure se ghiceau deja luminiţele de pe traseul cu dinozauri. Ce idee grozavă, m-am gândit. Îmi plăcea oricum Râşnov din ce în ce mai mult, cu cetatea, peştera, festivalurile şi evenimentele care atrag permanent turişti. Şi acum iată, au răsărit şi nişte dinozauri pe deal – dacă tot urci cu familia să vezi cetatea, să ai şi ceva în plus pentru cei mici.
Vestea bună e că nu m-a dezamăgit deloc şi mi s-a părut chiar mai interesant decât parcul din Austria. Cei 46 de dinozauri arată foarte bine, poate cam lucioşi pe alocuri. Pe lângă dinozauri, există loc de joacă şi parc de aventură, căsuţe în copaci cu ateliere, locuri de mâncat şi odihnit, plus magazinul cu suveniruri, spre disperarea părinţilor. Noi aveam totuşi un scop, turul de noapte. Întunericul şi şi sunetele care se auzeau din pădure au contribuit la atmosferă, iar dinozaurul dus în lesă care ne-a ieşit la un moment dat în cale a adăugat o notă amuzantă vizitei. Reacţia a fost de două feluri: unii copii au făcut alai pentru a-l urmări, alţii s-au pus pe plâns. Cum spuneam la început, oricât de ierbivori or fi fost unii dinozauri, nu am fi vrut să îi întâlnim în carne şi oase.
La final, cei mai curajoşi au testat cinematograful 9D. Despre această experienţă eu nu pot povesti nimic, dar o las pe Petra, să-şi spună şi ea, pe scurt, părerea.
“La Dino Parc mi-a plăcut totul. Mi s-a părut că acel dinozaur micuţ care se plimbă prin parc e foarte bine făcut. Şi vulcanul a fost “cutremurător”, în adevăratul sens al cuvântului. Puteai sta pe o platformă care se zduduia, ca şi cum ar fi fost un cutremur.
La cinema 9D am picat la rollercoaster. Eram pe o platformă cu scaune care se mişcau în stanga, dreapta, sus şi jos. Totul părea foarte real.”
Detalii organizatorice:
Dino Parc Râșnov este situat pe Strada Cetății, în apropiere de Cetatea Râșnov.
Prețul unui bilet este de 28 de lei pentru un adult și de 22 de lei pentru copii. Pentru copiii cu vârsta sub 3 ani, intrarea este gratuită.
De asemenea la fiecare grup de 10 copii un adult beneficiază de intrare gratuită. Începând cu 15 septembrie 2015, pentru grupurile organizate de minimum 15 elevi, se oferă o reducere de 20% din prețul biletului de intrare.
Turele de noapte se fac marți, vineri și sâmbătă, începând cu ora 19:30 și 20:00.
Informații suplimentare puteți găsi şi pe site sau pe pagina de facebook