Quantcast
Channel: Ecoturism, cultura si creativitate
Viewing all articles
Browse latest Browse all 288

Idei de călătorie în România – unde mergem primăvara aceasta?

$
0
0

Dacă nu ai aflat deja (am tot spus-o până acum şi mă tem să nu devină obositor), în 2016 intenţionăm să călătorim cât de mult putem prin România. Am fost deja plecaţi de două ori în ianuarie, avem planuri şi pentru februarie. Vin şi poveştile în curând, e frig şi se coc mai greu. Pentru că e încă multă umezeală în jur, iar mie îmi place zăpada numai la munte şi la ţară, nu în Bucureşti, nu mă pot abţine să nu visez cu ochii deschişi la momentul acela în care aerul se va încălzi şi parfuma, iar copăceii din curte vor îmboboci. Nu mă grăbesc, dar ştiu că vine ea şi primăvara. Aşa că vă propun un troc: eu vă spun ce recomandări de primăvară am primit de la Asociaţia de Ecoturism din România, iar voi îmi spuneţi unde ne-aţi sugera să călătorim noi, după ce apar ghioceii. Dar trebuie să veniţi cu ceva în plus faţă de ceea ce am scris deja, altfel nu mai e troc.

Să începem:

Unde călătorim în România, în primăvara 2016 – recomandările AER

Delta Dunării: Delta trebuie explorată responsabil şi cu dragoste de natură. Cel mai bine e să faci asta într-un caiac sau o canotcă, iar dacă nu ai timp aşa, măcar să eviţi ambarcaţiunile de mare viteză sau ghizii care nu respectă mediul. În linşite, poţi observa păsările, flora şi faina, poţi gusta bucatele locale şi, nu în ultimul rând, poţi să participi la ture foto din care nu vei veni dezamăgit.

Inspiraţie găseşti în articolele noastre sau, dacă doreşti mai multe informaţii, intră pe website-ul www.ecodeltadunarii.ro.

Mărginimea Sibiului: Şi aici e cel mai bine să o iei la pas, pe drumurile transhumanţei, să vizitezi ciobanii de la stânele din munţii Cindrel şi Lotrului. Poţi încerca şi ture pe bicicletă şi multe alte activităţi în familie, aşa cum am povestit şi noi aici.

Dacă doreşti mai multe informaţii, intră pe www.sibiu-turism.ro.

Ţinutul Zimbrului: Aflat parcă la graniţa dintre realitate şi basm, ţinutul adăposteşte o moştenire spirituală şi naturală fără preţ. Reapariţia zimbrului în libertate, după ani de eforturi, este chiar ca o poveste întrupată. Comunitatea monahală de aici este a doua ca mărime din Europa (după cea de la Muntele Athos), satele monastice sunt un unicat european, iar Cetatea Neamţului este cu adevărat unul dintre simbolurile noastre naţionale.

Zimbri-0035

Mai multe informaţii găseşti pe website-ul  www.tinutulzimbrului.ro.

Redescoperă România – 10 destinaţii pentru ecoturism este un material de promovare creat de Asociaţia de Ecoturism din România; acesta poate fi descărcat de la butonul de mai jos, în format PDF. Mai multe informaţii despre ecoturism găseşti pe website-ul asociației: www.eco-romania.ro

Pe încercate şi verificate, dintre membrii asociaţiei, am ales două idei pe care noi le-am urma fără ezitare:

Aş reveni chiar şi pentru a treia oară la Cincşor, pentru un weekend romantic (de Valentine’s Day).

Aş merge într-o tură foto cu Mihai Moiceanu – vezi Muzica LemnuluiLa deal cu Mocăniţa sau Lumini de iarnă la Măgura, toate sună excelent.

Foto: Mihai Moiceanu

Foto: Mihai Moiceanu

Acestea fiind spuse, tu ce ai mai adăuga şi ce ne-ai recomanda? Unde în România să mergem la primăvară, de unde să-ţi aducem poveşti şi imagini frumoase?


Viewing all articles
Browse latest Browse all 288